fbpx
Tudnivalók jégkádvásárlás előtt

Tudnivalók jégkádvásárlás előtt

Az elmúlt időszakban sajnos több ellenőrizetlen minőségű jégkád és hűtőegység típusú termék jelent meg az európai piacon, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet az esetleges veszélyekre. Olvasd el a cikket és dönts megfontoltan, ha épp egy jégkádrendszer beszerzését tervezed!

A már 20 éve stabilan működő, folyamatosan fejlődő iCoolsport sikerén felbuzdulva olyan induló cégek próbálnak betörni a piacra, amelyek bár érthetően nagy lehetőséget látnak az egyre népszerűbb hidegterápia területén, valójában a felkészületlenségük és ellenőrizetlenségük miatt sok problémát okozhatnak a vásárlóknak.

Különböző üzleti statisztikákból kiderült, hogy 5 ilyen cégből körülbelül 4 csődbe is megy 2 éven belül, ezért nem feltétlen tudják garantálni az esetleges javításokat és cseréket. Az ilyen cégek többnyire csak 1-2 terméket árulnak, amelyek az esetek túlnyomó többségében meg sem közelítik az elvárható szintet. Általában ezek olyan névtelen, rendkívül olcsón előállított, nem megbízható minőségű termékek, amelyeket a gyártó a forgalmazó kívánsága szerint lát el emblémával, hogy a forgalmazó saját termékének tűnjenek. Ezért óva intünk mindenkit attól, hogy ilyen helyekről szerezze be a jégkádját vagy a hűtőegységét, hisz hosszabb távon számos hátránnyal járhat egy ilyen döntés.

A gyanúsan olcsó, felfújható jégkádak gyenge utánzataik az iCoolsport által gyártottaknak, amelyek viszont már számos világversenyen is bizonyítottak. Az említett gyártóktól származó hűtőegységek pedig sok esetben nem is ilyen használatra tervezett akvárium- vagy italhűtő jellegű gépek, amelyek teljesítménye messze alulmarad az iCoolsport hűtőegységeiéhez képest. Legtöbbjük kevesebb, mint 1000 watt hűtőteljesítménnyel rendelkezik, míg az iCoolsport esetében a legkisebb modell is ennek ötszörösével, 5000 wattal büszkélkedhet. Nem merészség tehát azt állítani, hogy ezek a gyártósorról névtelenként legördülő, majd tetszés szerint logózott termékek messze elmaradnak az iCoolsport által kínáltaktól mind technológiában, mind hatékonyságban.

Külön aggodalomra ad okot az, hogy az ilyen “jégkádas” cégek sok esetben vezetik félre a vásárlókat, hisz amellett, hogy sokszor túloznak a weboldalaikon, sokan még ÁNTSZ-engedélyekkel sem rendelkeznek. A termékek élettartama szempontjából továbbá az is aggályos, hogy a forgalmazók nem tudnak szervizhátteret biztosítani, és a termékhibákra sokszor csak annyi a válaszuk, hogy forduljon a vásárló egy akvarisztikai céghez, ahol talán tudnak segíteni.

Természetesen az iCoolsport anyavállalata határozottan lép fel ezen weboldalak üzemeltetői ellen. A vásárlói megtévesztés kimeríti a PTK és a BTK egyes elemeit, és az iCoolsport nem is fél kiállni a vásárlók érdekeiért, hisz egy ÁNTSZ-engedélyekkel nem rendelkező regenerációs termék akár egészségkárosító hatású is lehet.

Az iCoolsport márkanév mára már egyet jelent a jégkádakkal, a hidegterápiával, az otthoni regenerációval és az élsportolók teljesítményének támogatásával. Mivel a versenyzők pontosan tudják, hogy melyik márkában bízhatnak, az iCoolsport közel 20 éve hivatalos beszállítója a világ legjelentősebb sporteseményeinek, így nem kizárt, hogy már te is találkoztál a névvel a sportközvetítésekben. Az iCoolsport Turbo és Team Recovery elnevezésű sorozatának csapatmedencéi és kiemelten nagy teljesítményű hűtőegységei világszerte több száz stadionban és sportegyesületnél találhatók meg, a széles körben ismert és kedvelt Compact hűtőegységekből pedig több mint 10.000 darab szolgálja már a vásárlók regenerációját a világ különböző pontjain.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2010-ben alapított cégünk – az iCoolsport hivatalos disztribútoraként – a szektorban igen nagynak számító termékkínálattal, sőt még európai szervizháttérrel is rendelkezik.

Cégünk minden iCoolsport terméke hivatalos ÁNTSZ (NNK – Nemzeti Népegészségügyi Központ) engedéllyel bír, tehát igazolható, hogy esetlegesen mi és milyen mértékben oldódhat ki a jégkádakból. Mivel árammal és vízzel dolgozunk, alapvető, de kiemelendő információ az is, hogy minden iCoolsport hűtő- és hűtő-fűtőegység CE certifikációval és MSDS (Materials Safety Data Sheet) anyagbiztonsági tanúsítvánnyal is rendelkezik. Természetesen ezen termékek eddig is mindenféle gond nélkül kapták meg az engedélyeket, illetve tanúsítványokat, amelyek bárkinek segíthetnek meggyőződni arról, hogy az iCoolsport termékei valóban az emberek egészséges regenerációját szolgálhatják. Hadd hívjuk fel újra a figyelmét arra, hogy ne vásárolj olyan cégektől, amelyek nem tudják felmutatni a felsorolt igazolásokat.

Dönts megfontoltan, további kérdéseiddel pedig keress minket bátran, és szívesen segítünk a választásban!