fbpx
icool_jegkad_icetub_icebath

Jégkáddal a bőr egészségéért

A bőrápolás alapvetően is fontos, hisz a bőr a testünk első védvonala, szóval aki törődik a bőrével, az általánosságban is törődik az egészségével, az egészséges bőr pedig – mint az köztudomású – fiatalabbnak tűnik. Szinte mindenkinek van egy megszokott bőrápolási rutinja, sok-sok bőrápoló krémje, arcradírja és hasonlója, és közben talán nem is tudja, milyen sokat tehetne még a bőre egészségéért és fiatalságáért egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel, a hidegvizes merüléssel.

Tudtad, hogy már egy csepp jeges víz is serkenti a véráramlást? A hideg víz természetes módon ösztönzi a bőr ereinek összehúzódását, majd kitágulását, serkenti a vérkeringést, és ezáltal javítja az oxigén és a tápanyagok szállítását a bőrsejtekbe, hogy könnyebben és gyorsabban regenerálódjanak. Aki hideg vízbe merül, az ezzel is küzd a szabadgyökök ellen, miközben bőre egészséges fényéről is gondoskodik.

Egy jeges fürdő fokozhatja a bőr sérülések utáni regenerációs képességét, csökkentheti a gyulladást, a szem duzzanatát és csillapíthatja a bőrpírt. Persze senki sem kér arra, hogy tegyél hűtött uborkaszeletet a szemedre, bár egyébként az is hasznos tud lenni. Dr. Carl Thornfeldt, az Epionce Skin Care alapítója szerint a hidegvizes terápia segít megerősíteni a kontraktilis rostokat, növeli a bőrfeszességet és minimalizálja a pórusok kitágulását.

Hogyan működik a hidegvizes terápia az arcon?

A legjobb eredmény elérése érdekében először is tisztítsd meg langyos vízzel az arcodat, ezzel eltávolítva a szennyeződéseket és a baktériumokat a bőr felületéről. Azért nem kezdünk hideg vízzel, mert az nem távolítja el hatékonyan a nap során rád rakódott szennyeződéseket, a forró víz pedig lemossa a bőrről a természetes olajréteget. Szóval ha langyos vízzel kezded a tisztítást, akkor azzal megszabadulhatsz a szennyeződések nagy részétől, de közben nem fosztod meg a bőrödet a saját védőrétegétől. Ezek után jöhet egy hidegvizes öblítés, ami összehúzza és védi a pórusokat, serkenti a vérkeringést, és már egy ilyen arcmosással is frissebbé változtatja az arcbőrt. Egyszerű, de nagyszerű, ugye?

És mi van akkor, ha nem csak az arcbőrünk egészségéért szeretnénk aktívan tenni?

A hideg víz nemcsak az arcbőrre van szuper hatással, hanem az komplett szervezetre is. Az egész test hideg vízbe merítésének gyakorlatát hidegvizes merülésnek, krioterápiának, hidegvizes terápiának és jégfürdőnek is nevezik. Ez a módszer egyre népszerűbb a profi és hobbisportolók körében, hisz felgyorsítsa az edzés utáni regenerációt és javítja a teljesítményt, de természetesen a „fitness” mellett a „wellness” kategóriájában is királyi rangot érdemel a hidegvizes merülés.

Amikor a jeges fürdő során a testet hideg vízbe merítjük, akkor a pulzusszám és a létfontosságú szervek véráramlása is megnövekszik, ezzel több oxigént és tápanyagot juttatva a test minden részébe, ami nagyobb energiaszintet és gyorsabb regenerációt biztosíthat. Ezenkívül a megnövekedett véráramlás elősegítheti a salakanyagok, köztük a szabad gyökök eltávolítását a sejtekből. Aki így serkenti a vérkeringését, az egyúttal a bőre egészségéért és fiatalságáért is sokat tesz.

Ha szeretnél otthon is profi, kontrollált körülmények között, megfelelő hőmérsékleten jégfürdőzni, nézz szét jégkádaink és hűtőegységeink kínálatában, és keress minket bátran, ha kérdésed lenne, vagy ha segítséget kérnél az ideális kombináció kiválasztásában!

Tudtad?

Az összes világversenyen, olimpiákon, paralimpiákon, Tour de France-on iCoolt használnak.